PLNĚNÉ ŠÁTEČKY
Potřebné ingredience
500 G HLADKÉ MOUKY, ZTUŽENÝ TUK, ŠLEHAČKA. NA NÁPLŇ - POVIDLA, MARMELÁDA, TVAROH ..... - DLE CHUTI.
Postup přípravy
ZTUŽENÝ TUK - POKUD NASTROUHÁTE NA HRUBÉM STRUHADLE, TAK SE VÁM BUDE TĚSTO LÉPE ZPRACOVÁVAT. PŘIDÁME ŠLEHAČKU A HLADKOU MOUKU
VYVÁLÍME ASI NA STEJNOU SÍLU JAKO VÁNOČNÍ CUKROVÍ - LINECKÉ, MOŽNÁ O FOUS SILNĚJŠÍ. BUĎ SE VYKRAJUJÍ KOLEČKA, NEBO ČTVEREČKY, DLE TOHO, JAKÉ A JESTLI MÁTE TVOŘÍTKO.
VYKROJENÉ TĚSTO PLNÍME DLE CHUTI - POVIDLA, MARMELÁDA NEBO TVAROH. HLAVNĚ PAK KONCE ŘÁDNĚ SPOJIT, ABY NÁPLŇ NEVYTÉKALA. POKUD NEMÁTE TVOŘÍTKO, TAK PEVNĚ KRAJE PŘITLAČIT TŘEBA VIDLIČKOU.
PEČEME V PŘEDEHŘÁTÉ TROUBĚ NA 200 C PŘIBLIŽNĚ 10 - 15 MINUT, MÍRNĚ DOZLATOVA.
JEŠTĚ HORKÉ OBALTE V MOUČKOVÉM CUKRU.
DOBROU CHUŤ :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé